10 факта за краставиците, които може би не знаете

10 интересни факта за краставиците

10 интересни факта за краставиците, които може би не знаете за този любим на всички ни зеленчук. Краставиците са известни с много полезни за организма ни свойства. Освен това са заредени с множество полезни вещества, които имат чудесно въздействие върху човешкия организъм. Нека Ви запознаем с

10 интересни факта за каставиците в следващите редове:
  1. Произходът на думата краставица идва от гръцки и в буквален превод означава „незрял“ . Вероятно причина за това е твърдостта на зеленчука и зеленият му цвят.
  2. Температурата на краставицата е различна във вътрешната и външната й част, като разликата възлиза на 20 градуса.
  3. Действат, като естествена виагра – Да, няма да се впускаме в подробности, а накратко ще обясним причината – това е аминокиселината цитрулин, която се съдържа в краставицата.
  4. Използвайте я за анти-стрес терапия – в случай на стрес или неспокойство, можете да сварите няколко парченца краставица, вдишвайки парата. По този начин ще намалите стреса, ако имате лош ден, изпит или важна среща.
  5. Краставицата всъщност е плодподобно на домата, краставицата спада към семейството на плодовете, понеже отговаря на описанието за плод – има твърда обвивка и мека вътрешност.
  6. Краставиците действат при махмурлук. В случай, че прекалите с алкохола, преди да си легнете, можете да хапнете няколко парченца краставица, които ще ви донесат значително по-свеж вид на следващия ден.
  7. Краставиците премахват целулит – Фитохимикалите, които се съдържат в този зеленчук (или, както уточнихме плод), спомагат за изглаждането на кожата. Настържете краставица и в продължение на няколко седмици прилагайте върху проблемните зони.
  8. Предотвратяват замъгляването на стъклата – Преди да вземете душ, почистете стъклата с парче краставица. Огледалата няма да се замъглят и няма да имате проблеми със забърсването след това.
  9. Краставиците се използват за смазване на врати – можете да замените маслото, с което смазвате скърцащите врати със сок от краставица, като така ще постигнете същия ефект
  10. Действат, като гумичка – изрежете парченце краставица и можете да го използвате върху лист с хартия, където е допусната грешката.
В заключение:

Трудно е да се ограничим до 10, щом става дума за полезност на краставиците, но така обещахме.

Вие вече знаете колко полезни са за Вашия организъм краставиците. След всичко изброено, обаче, вероятно Ви убедихме, че имат и други приложения в ежедневието Ви.

За да отглеждаме здрави краставици, е редно да ги третираме с правилните продукти, за да убием вредителите по тях и , за да стимулираме растежа им.

А знаете ли, че има препарат, който в правилните концентрации не само убива вредителите, но и стимулира растежа на краставиците?

Нека Ви споделим нещо дори по-впечатляващо:

Този препарат увеличава Вашата продукция.

Това е препаратът, създаден на основата на водороден пероксид (H2O2) – Huwa-San. Той е разработен от преди 15 години от белгийската фирма Roam Technology. Проведени са много лабораторни тестове, които доказват неговите полезни свойства върху различни видове растения

А при необходимост от съдействие, можете да се свържете с нас за индивидуална консултация спрямо Вашия казус.

Call Now Button