Брашнеста мана Erysiphe cichoracearum при краставиците

Проблемът:

Загуби при производство и проблеми с качеството на продукцията

15ти Юни 2017
Белгия

Преди

Бързо решение на проблема с брашнестата мана
Muchnistaja-rosa-rapsa

След

Cucumbers in a garden in the village, scourge of cucumbers on the grids the bed of cucumbers in the open air, free space

Брашнеста мана Erysiphe cichoracearum при краставиците

Описание на проекта

Брашнеста мана Erysiphe cichoracearum при краставиците е типично гъбично заболяване, което представлява образуване на бял прахообразен налеп директно върху листата. Като резултат, брашнестата мана при краставиците води до пълна листна деформация и загуба на листна маса, а по-нататък и до смърт на самото растение.

Такъв е бил проблемът на собственик на оранжерия, разположена в Западна Фландрия (Белгия). Той отглежда краставици върху кокосов субстрат, а поливането на растенията се извършва чрез капково напояване. Брашнестата мана обича влагата и лесно се разпространява, благодарение на нея. Взимайки в предвид факта, че краставиците представляват 98% вода, това задължава напояването им с качествена за консумация вода.

Водата се филтрира естествено от пясъчно легло и след това се използва повторно. Основният проблем на тази техника е, че брашнестата мана, въпреки естественото филтриране, може да премине през пясъчните филтри. Това би довело до замърсяване на водата с гъбичната инфекция и разпространение по краставиците. Тази бактерия причинява сериозни загуби за производителите, унищожавайки голяма част от оранжерийното производство.

Всичко това води до необходимост от дезинфекция на водата и от листно пръскане, за да се ограничи болестта. Добавянето на разтвор на Huwa-San TR-50 с концентрация минимум 20 ppm (20 милилитра Huwa-San TR50 на 1000 литра вода) е достатъчно за елиминиране на замърсяването с Erysiphe cichoracearum. Качеството на краставиците се повишава, а нивото на добивите се увеличава.

Възвръщаемост на инвестицията

Huwa-San елиминира заболяването Брашнеста мана напълно. Това води до по-високи добиви от краставици и подобрено качество на продукта, което възвръща 100% инвестираните в препарата средства.

Въздействие върху околната среда

Huwa-San е изключително екологичен, тъй като е 100% биоразградим: разпада се до вода (H2O) и кислород (O2). След неговата употреба не се отделят никакви остатъчни суб-продукти.

Предизвикателство

tff33509359_x

Гъбичката изсмуква хранителни вещества от растенията, което води до значително намаляване на добива.

Резултат

cucumbers in box and on a table

Качествената и количествената продукция от производството на краставици се повишава значително. Заболяването е елиминирано напълно, а зеленчуците се напояват с качествена и имуностимулираща вода, благодарение на Huwa-San.

Call Now Button